All Season banden

Wanneer kiest u voor een All season ofwel 4-seizoenen band?

Wanneer u weinig ( minder dan 10.000 km per jaar) en weinig tot niet bij winterse omstandigheden rijdt, kan de All season of 4-seizoenenband een oplossing voor u zijn. Deze band is een combinatie van de zomer- en winterband en heeft daardoor eigenschappen van beide en levert goede prestaties onder alle weersomstandigheden.

4-seizoenenband

Doordat de 4 seizoenenband eigenschappen van zowel de zomer als de winterband heeft, is het tegelijkertijd een compromis en biedt niet dezelfde voordelen als aparte zomerbanden en winterbanden. In de zomer slijten deze banden sneller dan zomerbanden en in de winter zijn de prestaties minder dan die van winterbanden. Daarnaast zijn 4-seizoenen banden in veel landen waar winterbanden verplicht zijn, niet toegestaan.

Symbolen

Of ze toegestaan zijn, kan afhankelijk zijn van de winter symbolen zoals deze afgebeeld staan op de zijkant van de band.
Zo is bijvoorbeeld het zogenaamde “3 peak mountain” winter symbool in veel landen verplicht. Maar dit symbool is merk afhankelijk. Het M&S symbool is in veel landen niet meer afdoende. Voordeel van All seasonbanden is echter dat u het hele jaar op dezelfde banden kunt rijden zonder te wisselen en dus ook geen extra set banden hoeft aan te schaffen.

Advies nodig?

Afhankelijk van uw rijgedrag kunt u beoordelen wat de beste keuze is, Wij bij Hiemstra Bandencentrum willen u daar graag bij adviseren.

Neem contact met ons op