Caravanbanden

Caravanabanden

Binnenkort op vakantie met jouw caravan of camper? Voorkom gedoe onderweg. Laat je caravanbanden van te voren goed door ons controleren. Dan kun je daarna onbezorgd op reis.

Banden voor je caravan, camper of aanhanger

Veel caravans, campers en aanhangers hebben een zwaar gewicht dat het beste gedragen kan worden door autobanden met extra draagvermogen. Extra load banden bieden hier de uitkomst. Met deze verstevigde banden
ga je veilig op vakantie.

Tips voor jouw caravanbanden

Verhoog je bandenspanning voor stalling tot
maximaal 3,5 bar.

Zo verminder je de kans op flatspotting: een band met één vlakke kant, omdat slechts een klein gedeelte van de band wordt belast.

Controleer de spanning van jouw caravanbanden (of camperbanden) regelmatig.

Met een correcte bandenspanning rijd je zuiniger. En misschien nog belangrijk: óók veiliger! De minimale spanning voor caravanbanden (en camperbanden) is +/- 3,0 bar.

Controleer jouw caravanbanden (of camperbanden) jaarlijks en vervang ze om de 6 jaar.

Banden vertonen op termijn droogtescheurtjes. Voorkom ellende op de vakantie en laat jouw banden goed controleren voor je weg gaat.

Caravanbanden van Hiemstra Bandencentrum

  • 12 maanden fabrieksgarantie.
  • Professionele montage, balancering
    (VACO-erkend)
    Neem contact op

Levensduur van caravanbanden

Je rijstijl en de omstandigheden waaronder je caravanbanden gebruikt worden hebben grote invloed op de levensduur ervan. Je caravanbanden kunnen makkelijk tien jaar mee, maar dit gebeurt niet zonder er verder naar om te kijken. Rijd daarom met de juiste bandenspanning. Houd ook de profieldiepte van je banden in de gaten (min. 1,6 mm).

Jaarlijkse slijtagecontrole

Hiemstra Bandencentrum adviseert om de banden als ze 6 jaar of ouder zijn jaarlijks te laten controleren op ouderdomsslijtage.

Slijtage bij stilstand caravanbanden

Wist je dat jouw caravanbanden ook slijten als je caravan stil staat? Jouw caravan staat de hele winterperiode stil op één stukje van de band. Een klein gedeelte van de band draagt dus het volledige gewicht van de caravan! Je realiseert het je misschien niet, maar ook dit veroorzaakt slijtage aan de band. Slijtage die vaak op het oog niet wordt gezien, maar voor veel ellende tijdens jouw vakantie kan zorgen. Niet voor niets adviseert de ANWB om je caravanbanden jaarlijks te controleren en in ieder geval elke 6 jaar te vervangen.