Winterbanden

Winterbanden voor
meer grip en veiligheid

Met winterbanden beperkt u het risico op een slippende wagen. Met winterbanden heeft uw wagen meer grip op de weg, dat is wel zo veilig!

Hiemstra Bandencetrum biedt u een ruime keuze in winterbanden

Wij hebben een groot aantal maten en merken winterbanden op voorraad. Wij kunnen de wissel snel voor u uitvoeren in onze modern ingerichte montagestraat. U kunt daardoor weer snel en veilig de weg op. Aangezien niet iedere band onder uw voertuig past, adviseren wij u graag middels onzewaar wij een overzicht tonen van winterbanden en u een offerte kunt aanvragen.

Heeft u zelf geen opslagruimte?

Wij kunnen de winterbanden opslaan in een geconditioneerde (en geïsoleerde) ruimte. U ontvangt van ons tijdig bericht wanneer het tijd is voor de bandenwissel. Makkelijker kunnen we het niet voor u maken.

Advies over de juiste band
van de bandenspecialist

Zoveel auto’s, zoveel wensen en zoveel banden. De juiste band bepaalt de wegligging en het rijcomfort. De keuze is groot, de technische specificaties variëren. Als bandenspecialist adviseren wij u graag over de band die het beste bij uw rijgedrag en wensen past.

Uw bandenspecialist adviseert

Lees de onafhankelijke bandentests en vraag advies aan uw vakhandelaar!

Het EU-bandenlabel geeft geen oordeel over de prestatiekenmerken in de winter, zoals tractie op sneeuw en ijs. Het is daarom belangrijk om elders advies in te winnen. Onafhankelijke bandentests zijn een goede bron van informatie, maar ook uw Bandenspecialistkan u deskundig advies verschaffen.

Koop altijd een volledige set

Het combineren van verschillende typen banden heeft invloed op de mate van controle over het voertuig. Vooral als u banden gebruikt met verschillende profielen en prestatieniveaus. Doordat ze een andere grip hebben op de weg, kan het combineren van winter- en zomerbanden gladde omstandigheden nog gevaarlijker maken.

Zorg voor een goede opslag buiten het seizoen

Als u de winterbanden goed onderhoudt, zullen deze net zolang meegaan als uw zomerbanden. U kunt ze het beste bewaren in speciale zakken, op hun zij (nooit op het profiel). Als u geen ruimte heeft waar u woont of werkt, kunt u bij uw Bandenspecialist terecht voor uw bandenopslag.

Winterbanden wetgeving

Niet alleen als het vriest heeft u met winterbanden meer grip dan met gewone banden. Winterbanden zijn namelijk zachter en flexibeler. De speciale lamellen zorgen voor extra grip en het diepere profiel verkort de remweg. Dankzij dit profiel rijdt u veilig en comfortabel in regen of sneeuw. U stuurt gemakkelijker en u heeft met winterbanden minder kans op aquaplanning.

In bepaalde landen bent u in de wintermaanden verplicht om met winterbanden te rijden. Op het kaartje hieronder ziet u welke regels, in welke landen gelden.

Zorg voor de juiste banden

Zorg dat u niet voor verrassingen komt te staan op weg/op uw bestemming en zorg dat u altijd de juiste banden onder uw auto heeft om veilig op uw eindbestemming aan te komen.

Als Bandenspecialisthelpen wij u graag bij uw keuze voor de juiste (winter)banden.

In het kaartje hebben de landen de volgende kleurcodes voor de verplichting:

Rood = winterbanden verplicht
Oranje = winterbanden verplicht bij bord
Groen = winterbanden niet verplicht