Runflat banden

Runflat banden

Niemand wil stilstaan langs de kant van de weg met een lekke band. Daarom is de Runflat-band (ook wel Run-on-Flat) bedacht.

Wat zijn Runflat banden?

Als een autoband de eigenschap “Runflat” heeft betekent dit dat de band een versterkte zijkant heeft, die het gewicht van de auto voor een bepaalde afstand kan dragen als de lucht uit de band is. In het geval van een lekke band of klapband hoef je dus niet meer meteen je band te verwisselen langs de kant van de weg. Wel zo makkelijk en veilig! Bovendien kun je zo besparen op een reservewiel of thuiskomertje.

Hoe ver en hoe hard kan ik doorrijden op lekke Runflat banden?

Dankzij de Runflat eigenschap kun je bij een lekke band of klapband nog veilig 80 kilometer doorrijden met een maximale snelheid van 80 km per uur (dezelfde snelheid die je kunt rijden op een thuiskomertje).

Runflat banden van Hiemstra Bandencentrum

  • 12 maanden fabrieksgarantie
  • Alle topmerken leverbaar
  • Professionele montage, balancering en uitlijning (VACO-erkend)
  • Voordelen Runflat banden
  • Nog 80 km doorrijden na een lekke band of klapband
  • Niet meer stilstaan langs de weg met een lekke band
  • Geen reservewiel meer nodig en dus kosten besparen

Doorrijden met een lekke band

Hoewel je met runflat banden dus nog 80 kilometer kan doorrijden, adviseren we je om na het verschijnen van de waarschuwing in je display wel direct jouw lekke Runflat band te laten repareren of vervangen.

Hoe werken Runflat banden?

Door de versterkte zijkant van runflat banden kun je ook bij een lekke band nog 80 kilometer doorrijden, met een snelheid van maximaal 80 km/uur. De runflat band werkt samen met een ingebouwd waarschuwingssysteem (TPMS) in jouw auto. Is één van je runflat banden lek? Dan verschijnt er een waarschuwing in het display van jouw auto. Door de samenstelling van de runflat banden voel je weinig verschil tussen een lekke en een normale band.

Reservewiel niet meer nodig

Met Runflat banden bespaar je jezelf de kosten voor een reservewiel of thuiskomertje. Deze hoef je namelijk niet meer bij je te hebben, aangezien de Runflat band in het geval van een lekke band of klapband al als reservewiel functioneert.

Kan mijn auto op Runflat banden rijden?

Niet alle auto’s kunnen op Runflat banden rijden. Runflat banden zijn alleen geschikt voor automodellen met een ingebouwd waarschuwingssysteem, ook wel TPMS genoemd. Raakt de band lek, dan zal dit via een display op het dashboard te zien zijn. Daarnaast adviseren we Runflat banden enkel op Runflat geschikte velgen te monteren, deze velgen zijn te herkennen aan een EH2 of EH2+ codering. Een aantal autotypes van BMW, Mercedes en Lexus wordt standaard uitgevoerd met runflat banden. Onze bandenspecialisten adviseren je graag.

Er zijn zomerbanden, winterbanden en all-seasonbanden met de Runflat eigenschap en bij Hiemstra Bandencentrum hebben we van diverse autobandenmerken Run Flat banden beschikbaar.

Tip: ook bij Runflat banden is het belangrijk om regelmatig je bandenspanning en profieldiepte te controleren! Natuurlijk zijn er nog meer manieren om zo lang mogelijk plezier te hebben van je Runflat autobanden.